El Ahmadi moet met Afrikaanse sterren vechten om eretitel

Reacties

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi maakt nog altijd kans op de eervolle eretitel Afrikaans Voetballer van het Jaar. De Marokkaanse international overleefde de schifting, waarbij het aantal kandidaten van dertig naar elf werd teruggebracht (zie tweet onderaan).

El Ahmadi moet met Afrikaanse sterren vechten om eretitel

De concurrentie is flink voor El Ahmadi, die afgelopen seizoen voor het eerst in zijn carrière kampioen met Feyenoord werd (op de foto na de titel met Steven Berghuis). Hij was als vice-aanvoerder van groot belang in het spel van de Rotterdamse ploeg.

Ook Bertrand Traoré hoort nog bij de gegadigden. Hij verbleef het vorige seizoen op huurbasis bij Ajax, waarmee hij de Europa League-finale haalde. Inmiddels komt hij voor Olympique Lyon uit.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 4 januari tijdens een gala in Accra, Ghana. Vorig seizoen was Riyad Mahrez (Leicester City) de Afrikaans Voetballer van het Jaar.

Alle bij de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) aangesloten bonden hebben twee stemmen. De bondscoach of directeur en de aanvoerder mogen een stem uitbrengen. Dat laatste is voor het eerst. Die stemmen zullen worden aangevuld met tien journalisten die mogen kiezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.