El Ahmadi benadrukt: 'Belangrijk om niet naïef te zijn tegen City'

Reacties

Trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Karim El Ahmadi blikten dinsdagavond op de persconferentie in De Kuip vooruit op het Champions League-duel met Manchester City. Het duo benadrukte dat de kansen voor de Rotterdammers in de omschakeling liggen.

El Ahmadi benadrukt: 'Belangrijk om niet naïef te zijn tegen City'

Van Bronckhorst kan tegen de gedeelde koploper van de Premier League woensdagavond (aftrap 20.45 uur) niet beschikken over spits Nicolai Jørgensen en linksback Ridgeciano Haps. De Feyenoord-coach ontkende dat de absentie van dat duo invloed heeft op de speelwijze van zijn ploeg, maar sloot niet uit dat de Eredivisie-kampioen met een gewijzigde formatie aantreedt tegen The Citizens.

'Het is een grote streep door de rekening dat we Jørgensen moeten missen. Een gemis voor mij én de club, maar het ontbreken van Haps en Jørgensen zorgt er niet voor dat ik anders ga spelen. Onze tactiek bepaalt dat, niet de poppetjes', vertelde de trainer. 'Ik kijk naar wat ons te wachten staat en waar iets te halen valt. Wij moeten het compact houden en de momenten in de omschakeling kiezen', onthulde hij zijn strijdplan.

Details over de formatie hield Van Bronckhorst voor zichzelf. 'Er zijn heel veel mogelijkheden om dat te doen. Vijf verdedigers, twee aanvallers, een middenvelder erbij. Hoe we het precies gaan doen zien jullie morgen.' El Ahmadi gebruikte min of meer dezelfde woorden. 'Of we met een extra middenvelder of verdediger spelen? Dat zien jullie morgen.'

De middenvelder benadrukte nog maar eens dat Feyenoord in ieder geval niet roekeloos moet gaan aanvallen, een manier waarop menig Nederlandse club in Europa al eens in het mes liep. Feyenoord beweest vorig jaar tegen Manchester United (foto) al dat de club zich ook terug kan trekken en vanuit de counter kan toeslaan. 'We moeten niet naïef zijn en compact spelen', stelde de Feyenoord-aanvoerder.

Feyenoord viert rentree tussen elite tegen ploeg van 487 miljoen euro
'Bij Feyenoord zullen ze vooral Mendy in toom moeten houden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.