EK-koorts laat Pellè op het juiste moment pieken

Reacties

Graziano Pellè meldt zich maandag met een goed gevoel bij de Italiaanse ploeg. De spits heeft de smaak weer te pakken en lijkt daarmee precies op tijd zijn vorm terug te hebben.

EK-koorts laat Pellè op het juiste moment pieken

De productie van Pellè viel in november compleet stil. Na zijn treffer tegen AFC Bournemouth hikte hij steeds meer tegen een volgende goal aan. Mede door een knieblessure moest de voormalig Feyenoorder uiteindelijk vier maanden wachten tot hij eindelijk weer kon juichen.

Met de doelpuntendroogte was ook de kritiek op Pellè toegenomen. Vergeten werd dat hij zich nog niet helemaal wedstrijdfit had opgeofferd voor de ploeg. 'Dat is het leven van een spits, het lijkt er nu op dat ik terug ben', zei de Italiaan vorige week na zijn twee doelpunten tegen Stoke City (2-1 zege).

Dat bewees de dertigjarige Pellè een week later. De Italiaan was zondag de grote man tegen Liverpool, dat mede door één treffer en twee assists van Pellè ten onder ging op St. Mary's (3-2). Het was ook een signaal richting zijn geboorteland.

Door de vormdip waren er twijfels gerezen over zijn plaats in de nationale selectie. Pellè heeft op tijd zijn antwoord op de kritiek in de Premier League gegeven. Dankzij zijn doelpunten kan hij met vertrouwen beginnen aan de voorbereiding op de oefeninterlands tegen Spanje en Duitsland (24 en 29 maart), een belangrijk meetmoment voor bondscoach Antonio Conte op weg naar het EK in Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.