EK: Servië profiteert van late Portugese treffer

Frankrijk plaatste zich soeverein voor de halve finale van het jeugd-EK. Servïë en Montenegro gaat verder dankzij een late goal van Portugal.

Jong Frankrijk-Jong Servië en Montenegro 2-0Na overwinningen op Duitsland (3-0) en Portugal (1-0), kon er voor Frankrijk weinig meer fout gaan. Ook tegen Servië en Montenegro waren de Fransen de betere ploeg.

Het eenrichtingsverkeer leidde na een half uur spelen tot de 1-0 van Brian Bergougnoux, die het eindpunt was van een aanval die ontstond na een snel genomen vrije trap. Op de counter werden de Serven af en toe gevaarlijk, maar een nederlaag was onafwendbaar.

Een fraaie counter besliste het duel in Frans voordeel. Bergougnoux legde af op Anthony Le Tallec die op zijn beurt Jérémy Toulalan in stelling bracht. De aanvoerder plaatste de bal vervolgens keurig in de hoek: 2-0.

Jong Duitsland-Jong Portugal 0-1Duitsland had 93 minuten kwalificatie voor de halve finale in handen. De Duitsers, met Peter Niemeyer en Nando Rafael in de basis, hielden de Portugezen lang op 0-0.

Naarmate de tijd vorderde werd duidelijk dat Portugal de halve finale niet zou gaan halen. Het thuisspelende land had een ruime zege nodig om nog als tweede te eindigen. Diep in blessuretijd redden de Jonge Portugezen de eigen eer en voldeden zij aan hun sportieve plicht.

João Moutinho was de Duitse scherprechter. Zijn volley vier minuten in blessuretijd zorgde ervoor dat Servië en Montenegro als tweede eindigde en naar de halve finale gaat.