EK-sensatie Schick schiet zichzelf naast Ronaldo en Baros

Reacties

Hoe Tsjechië - Denemarken ook afloopt: voor Patrik Schick is het EK een toernooi om nooit meer te vergeten. De spits maakte zojuist zijn vijfde goal, waarmee hij nu gedeeld topscorer is.

EK-sensatie Schick schiet zichzelf naast Ronaldo en Baros
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Denemarken
Denemarken

Schick scoorde eerder twee keer tegen Schotland (waaronder een schitterende goal van grote afstand), eenmaal tegen Kroatië en een keer tegen Nederland en zaterdag was het ook tegen Denemarken weer raak. De spits bracht kort na rust de spanning terug in het duel met Denemarken, door Kasper Schmeichel kansloos te laten met een knap schot: 1-2.

Met zijn vijfde doelpunt komt Schick op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo als topscorer van dit EK. Ronaldo heeft niet meer de kans om zijn cijfers verder aan te scherpen: Portugal is immers al uitgeschakeld.

Schick evenaart bovendien het kunststukje van landgenoot Milan Baros, die op het EK van 2004 vijf keer scoorde voor Tsjechië. Net als Schick was ook Baros toen trefzeker tegen Oranje. Het record van meeste doelpunten op één EK staat al sinds 1984 op naam van Michel Platini, die tijdens één eindtoernooi liefst negen keer scoorde namens Frankrijk. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.