Eiting had twijfels van jeugdvriend De Lange niet: 'Haal heel veel geluk uit voetbal'

Reacties

Carel Eiting heeft geen spijt van zijn overstap naar Huddersfield Town. De 22-jarige Ajacied geniet van zijn Engelse avontuur en vertelt in gesprek met VI over zijn ontwikkeling. Daarnaast haakt hij in op de woorden van Jelle de Lange, zijn jeugdvriend die een veelbelovende voetbalcarrière zomaar opgaf.

Eiting had twijfels van jeugdvriend De Lange niet: 'Haal heel veel geluk uit voetbal'
© Pro Shots

De Lange deed vorig jaar in de VI-rubriek Balverliefd zijn verhaal. Volgens zijn oude trainer Sjors Ultee was het grootste probleem voor het voormalige talent van FC Utrecht dat hij bredere interesses heeft dan veel andere jongens in de voetbalwereld. De Lange vertelde zelf vaak steun te hebben gehad van Carel Eiting, die altijd begrip kon opbrengen voor de twijfels over een voetbalcarrière.

'We speelden op ons zevende al samen bij AFC, en later ook in de nationale jeugdteams. We zaten bij elkaar in de klas op de middelbare school en zijn altijd heel goede vrienden gebleven. Carel heeft altijd precies begrepen wat er in mij omging, maar staat er zelf anders in. Hij vindt het wél fijn, die voetbalwereld. Hij wil en kan wél voor die profcarrière blijven gaan.'

Raakvlakken
We leggen Eiting in het interview de woorden van De Lange voor. De spelmaker die dit seizoen op huurbasis in Huddersfield reageert: 'Toen we jong waren en nog bij AFC speelden, trokken we al heel erg naar elkaar toe, omdat we bepaalde raakvlakken hebben. We hebben ook zes jaar bij elkaar op school gezeten en samen het VWO gedaan in Amsterdam. Dan krijg je natuurlijk wel een band.'

Tegen het voetbal kijkt hij zelf anders aan, hoeveel begrip hij ook heeft voor het gevoel van De Lange. 'Ik heb echt geweldige dingen meegemaakt dankzij het voetbal. De plekken waar ik gespeeld heb, de mensen voor wie ik gespeeld heb… Voor mij is dat iets geweldigs. Ik haal heel veel geluk uit het voetbal. De wedstrijden zijn het gaafst, zeker met publiek, maar ook dat je jezelf heel erg tegenkomt. Er zijn dingen die lastig zijn en hoe ga je daar dan mee om? Als mens merk ik ook dat ik daarvan leer. Dat ik een ander persoon word, dat vind ik het leuke aan voetbal. Het brengt mensen ook heel erg bij elkaar, bijvoorbeeld mijn familie en vrienden die zo meeleven', aldus Eiting.

Lees het volledige interview met Eiting, die meer een box-to-box-middenvelder begint te worden onder een voormalige assistent van Marcelo Bielsa, op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.