Eindhoven verslaat in 'Lichtstadderby' PSV na penalty's

Luciano Narsingh wist bij zijn debuut namens PSV niet te voorkomen dat de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven verloren ging. Na een strafschoppenreeks won de Jupiler League-club.

In een uitverkocht Jan Louwers Stadion leek PSV een eenvoudige overwinning te boeken toen het na 38 minuten met 2-0 leidde door treffers van Marcel Ritzmaier en Georginio Wijnaldum, maar op slag van rust bracht Serhat Koç met de aansluitingstreffer de spanning terug.

Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Dick Advocaat met Narsingh, die deze week werd overgenomen van SC Heerenveen, een debutant in het veld. Hij zag dat Koç na een klein uur de gelijkmaker op zijn naam schreef en daarmee de eindstand bepaalde op 2-2.

Maar de Lichtstadderby moest een winnaar krijgen, waardoor een strafschoppenserie de beslissing bracht. Ola Toivonen miste namens PSV, terwijl FC Eindhoven alle pogingen raak schoot. Foto: VI Images