Eindhoven meldt zich naast Sparta op tweede plaats

FC Eindhoven heeft maandagavond de titelkansen in de Jupiler League levend gehouden. Door een 1-0 zege op FC Dordrecht komt de ploeg van trainer Erwin Koeman naast Sparta Rotterdam op de tweede plaats met zes punten achterstand op koploper FC Zwolle.

Ondanks een stortvloed aan kansen in de eerste helft bleef een treffer voor de Brabanders nog uit. Al kwam dat ook mede door het uitstekende keeperswerk van Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg.

Na rust scoorde Eindhoven wel. Een fraaie actie van Youness Mokhtar en een dito overstapje van Serhat Koç stelden Rob van Boekel een kwartier voor tijd in staat de enige treffer van de avond te maken. Door de nipte overwinning heeft Eindhoven, net als Sparta, 56 punten. FC Dordrecht blijft tiende en ziet de kansen om de play-offs te halen slinken. Foto: VI Images