Eindelijk defensieve versterking: bij Vitesse gewaardeerde Rasmussen naar Feyenoord

Reacties

Feyenoord huurt dit seizoen Jacob Rasmussen van Fiorentina. Dat hebben de Rotterdammers bevestigd. De voorgaande twee seizoenen kwam de Deen uit voor Vitesse.

Eindelijk defensieve versterking: bij Vitesse gewaardeerde Rasmussen naar Feyenoord
© Pro Shots

In de zomer van 2020 huurde Vitesse de nu 25-jarige verdediger voor het eerst van Fiorentina. In Arnhem maakte Rasmussen in een driemansdefensie met Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi indruk, waarop hij voor nog een seizoen gestald werd in Gelredome. In totaal kwam Rasmussen tot 72 officiële duels voor Vitesse, verdeeld over die twee seizoenen. Hij groeide er uit tot zeer gewaardeerde kracht.

Met het binnenhalen van Rasmussen heeft coach Arne Slot zijn gewenste alternatief voor Marcos Senesi. De Argentijn was links in het centrum van de achterhoede eigenlijk de enige optie. Ramon Hendriks was op weg naar FC Utrecht, maar raakte vervolgens zwaar geblesseerd. Bovendien besloot de club niet langer in zee te gaan met Philippe Sandler.

Of Rasmussen ook een optie wordt als linksback zal de tijd uitwijzen. Op die positie raakte Feyenoord Tyrell Malacia kwijt aan Manchester United en is eigenlijk geen alternatief beschikbaar. In de voorbereiding nam rechtsback Marcus Pedersen veelvuldig de honneurs waar.

Feyenoord is de laatste dagen actief op de transfermarkt. In navolging van onder anderen Danilo, Javairo Dilrosun, Mats Wieffer en Mohamed Taabouni werden ook Sebastien Szymanski, Oussama Idrissi, Quinten Timber en Santiago Giménez verwelkomd. Met Rasmussen, die nog tot medio 2024 vastligt in Florence, heeft Slot nu eindelijk ook een extra optie voor zijn achterhoede.

Voor zijn komst naar Vitesse versleet Rasmussen al een heel rijtje clubs. Zo speelde hij onder meer in de jeugd van Schalke 04, voor het Noorse Rosenborg en het Duitse Sankt Pauli.

Spelersprofiel

Rasmussen


Geboortedatum:
28 mei 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Odense
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Brøndby IF
Nationaal team:
Denemarken
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.