Einde van Panini-tijdperk levert Mourinho bijbaan als 'sticker manager' op

Reacties

De verzamelalbums van Panini zijn een begrip, maar het Italiaanse bedrijf is niet langer de official partner van de UEFA. Het Amerikaanse bedrijf Topps heeft de rechten voor het EK 2024 bemachtigd.

Einde van Panini-tijdperk levert Mourinho bijbaan als 'sticker manager' op
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het betekent het einde van een tijdperk. Sinds het EK 1980 verzorgde Panini altijd de verzamelalbums van de Europese eindronde. Menig voetballiefhebber heeft al heel wat plaatjes verzameld en ingeplakt in de albums. Dat kan nog steeds, maar die van het EK 2024 (en daarna) zullen worden vervaardigd door Topps, dat sinds 2015 ook al de albums van de Champions League maakt.

Het Amerikaanse concern heeft niemand minder dan José Mourinho gestrikt om te bepalen welke spelers een plek krijgen in het verzamelalbum van het EK 2024, de zogeheten sticker manager. 'Waarom bondscoach zijn van één Europese nationale ploeg, als je ze ook allemaal tegelijk kan doen', zegt de huidige coach van AS Roma in een video op Instagram.

Overigens is Panini nog wel official partner van de FIFA. Het verzamelalbum voor het WK 2022 in Qatar en de bijbehorende plaatjes komen dus nog wel van de hand van het Italiaanse bedrijf, zoals al sinds het WK 1970 het geval is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.