Einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 1978 geen Maldini bij AC Milan

Reacties

AC Milan heeft besloten om Daniel Maldini te verhuren aan Empoli. Met het vertrek van de jongste Maldini-telg komt er een einde aan een periode van liefst 45 jaar waarin er telkens minimaal één lid van de Maldini-familie bij de club actief was.

Einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 1978 geen Maldini bij AC Milan
© Voetbal International

Paolo Maldini kwam in 1978 in de jeugdopleiding van de club terecht en speelde vervolgens tot en met 2009 in de hoofdmacht. Vader werd een absoluut clubicoon, zijn twee zonen hebben wat meer moeite om hun weg in de voetballerij te vinden.

Paolo Maldini met zijn zoons voor een wedstrijd van AC Milan.
Paolo Maldini met zijn zoons voor een wedstrijd van AC Milan.

Paolo Maldini vertrok in 2009 bij de club en kwam negen jaar later terug in een officiële functie als directeur voetbalontwikkeling, in de tussentijd probeerde zijn oudste zoon Christian Maldini (links op de hoofdfoto) door te breken in Milaan. Dit lukte niet: na een verhuurperiode aan Brescia vertrok Christian in 2016 definitief bij AC Milan.

Op dat moment was Daniel Maldini (rechts op de hoofdfoto) al actief in de jeugdopleiding om de Maldini-naam in leven te houden bij AC Milan. Terwijl de jongste zoon alles in het werk stelde om de hoofdmacht te halen, raakte Paolo Maldini dus weer officieel betrokken bij AC Milan. Hij groeide uit tot technisch directeur en zag zijn zoon na een debuut in de hoofdmacht verhuurd worden aan Spezia.

Vorige maand werd officieel dat Paolo Maldini na een conflict met de clubeigenaar vertrok bij AC Milan. Nu een nieuwe huurdeal van Daniel Maldini rond is, verdwijnt de naam Maldini voor het eerst sinds 1978 bij AC Milan. Empoli heeft een optie tot koop op Daniel Maldini, maar AC Milan heeft dan weer een optie tot terugkoop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.