Einde seizoen voor Ajax-doelman Stekelenburg

Reacties

Maarten Stekelenburg heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De 39-jarige doelman blijft hinder ondervinden van een liesblessure en moet een operatie ondergaan. Daardoor komt hij dit seizoen niet meer in actie.

Einde seizoen voor Ajax-doelman Stekelenburg

Stekelenburg, die afgelopen seizoen vanaf februari André Onana met succes verving en ook tijdens het EK in actie kwam, kampt dit seizoen met veel blessureleed. Van de elf officiële duels kwam de ervaren doelman tot slechts drie optredens. Onlangs leek hij tegen Sporting Portugal zijn rentree te maken, maar een liesblessure wierp hem weer terug.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Stekelenburg onder het mes moet, waardoor hij dit seizoen niet meer kan spelen. De doelman heeft een aflopend contract in Amsterdam, waardoor de kans aanwezig is dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gekeept. De doelman is vooralsnog wel van plan om te revalideren en terug te keren.

Stekelenburg kwam in zijn loopbaan uit voor Ajax, AS Roma, Everton, Southampton, Fulham en AS Monaco. Daarnaast kwam hij 63 keer uit voor het Nederlands elftal, waaronder in de WK-finale van 2010.

Door de langdurige absentie van Stekelenburg nemen de kansen op een terugkeer van Onana onder de lat aanzienlijk toe. De Kameroener mag over een maand weer in actie komen voor Ajax, maar traint vooralsnog bij de beloften mee. Met Remko Pasveer en Jay Gorter heeft Erik ten Hag momenteel slechts twee keepers tot zijn beschikking. Gorter werd van Go Ahead Eagles gehaald, waarbij het plan was dat hij in zijn eerste jaar zou rijpen bij Jong Ajax, terwijl Pasveer aanvankelijk achter Stekelenburg als tweede doelman zijn rol had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. Stekelenburg
Meer over M. Stekelenburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.