Einde aan 'unieke' duobaan Areola en Buffon in PSG-doel

Reacties

PSG-trainer Thomas Tuchel zet een streep door een 'unieke' keeperssituatie. Van een stuivertje wisselen tussen twee keepers is komend seizoen geen sprake meer.

Einde aan 'unieke' duobaan Areola en Buffon in PSG-doel

Afgelopen jaar was er niet één nummer één bij Paris Saint-Germain. Alphonse Areola en Gianluigi Buffon kregen beiden speeltijd van Tuchel, waarbij de 26-jarige Fransman iets meer duels (30) speelde dan zijn 41-jarige Italiaanse collega (23).

'Zo kunnen we niet verder gaan', zei Tuchel vrijdag. 'We zijn de eerste club in de voetbalhistorie die het zo gedaan heeft. Voor deze bijzondere situatie is vertrouwen en automatisme noodzakelijk. Het was alleen mogelijk, omdat Alphonse en Gigi buitengewone persoonlijkheden zijn.'

De Duitse trainer liet zich niet in zijn kaarten kijken wie er de beste papieren heeft voor komend seizoen. Waarschijnlijk ziet Areola zijn Italiaanse collega vertrekken aangezien het contract van Buffon komende zomer afloopt. Kevin Trapp, die is verhuurd aan Eintracht Frankfurt, keert daarentegen mogelijk terug in Parijs om de strijd aan te gaan om de plek onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.