Einde aan Premier League-droom van sprookjesploeg Luton Town

Reacties

De Premier League-droom van sprookjesploeg Luton Town is voorbij. De formatie van Nathan Jones werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door Huddersfield Town, dat met Nottingham Forest of Sheffield United mag gaan uitmaken wie er promoveert naar het hoogste niveau.

Einde aan Premier League-droom van sprookjesploeg Luton Town
Huddersfield Town
Huddersfield Town
1 - 0
Luton Town
Luton Town

Er was in de afgelopen periode veel aandacht voor Luton Town, dat acht jaar geleden nog buiten de vier profdivisies speelde en voor zijn huidige selectie slechts 1,8 miljoen euro aan transfersommen uitgaf. Ter vergelijking: kampioen Fulham spendeerde 184,9 miljoen euro voor het samenstellen van zijn spelersgroep. The Hatters verrasten vriend en vijand door als zesde te eindigen in het Championship en zich zo te plaatsen voor de play-offs om promotie.

In de thuiswedstrijd had Luton Town Huddersfield Town op een 1-1 gelijkspel gehouden. Ook de return leek in een remise af te gaan stevenen, doelpuntloos deze keer, maar ruim acht minuten voor tijd kwam Huddersfield Town (met Carel Eiting van begin tot eind op de bank) toch op voorsprong. Jordan Rhodes schoot zijn ploeg naar Wembley, waar Nottingham of Sheffield de tegenstander zal zijn. Deze twee teams staan dinsdag nog tegenover elkaar.

'Uiteraard' was er na het laatste fluitsignaal een veldbestorming in Huddersfield.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.