Eigenaar Xamax ontslaat complete trainersstaf

Dat de Tsjetsjeense miljardair Bulat Chagaev weinig geduld heeft met zijn speeltje Xamax Neuchâtel, is inmiddels meer dan duidelijk. Slechts twee speelronden en evenzoveel nederlagen in de Zwitserse competitie waren voldoende om de complete trainersstaf te ontslaan.

Eigenaar Xamax ontslaat complete trainersstaf

Hoofdtrainer François Ciccolini, assistent Sonny Anderson (tevens technisch directeur) en keeperstrainer Jean-Luc Ettori zijn per direct uit hun functie gezet. Eerder al kreeg verdediger Sander Keller (foto) als een van de vele selectiespelers te horen dat hij kan vertrekken bij Xamax Neuchâtel.

'Niemand van de selectiespelers weet waar hij aan toe is', zei Keller deze week in VI. 'Ieder moment kunnen er weer nieuwe bij komen. En jongens die nog een meerjarig contract hadden, zijn hier uit het niets vertrokken. Mijn indruk ten tijde van mijn komst in januari (de Amsterdammer kwam over van FC Utrecht, red.) was dat Xamax een rustige en gemoedelijke club is. Dat blijkt nu anders…'

De hyperambitieuze Chagaev, sinds afgelopen mei de grote baas bij Xamax Neuchâtel, heeft aangekondigd maandag al een nieuwe hoofdtrainer te willen aanstellen. Onlangs werd Ruud Gullit genoemd als mogelijke coach van Xamax. De Amsterdammer werd in juni ontslagen bij Terek Grozny, bij die club is Chagaev vice-voorzitter en aldaar heeft hij een goede verstandhouding met zijn landgenoot Ramzan Kadyrov.

De 3-0 nederlaag tegen FC Luzern op de eerste speeldag had al het ontslag ingeleid van keeper Rodrigo Galatto, nota bene onlangs overgenomen van Málaga en langdurig vastgelegd. Een ander slachtoffer van de grillen van Chagaev is Carlao; de negen dagen terug van Kashima Antlers gecontracteerde aanvaller moet Xamax alweer verlaten. Datzelfde geldt voor middenvelder Gilles Augustin Binya, die vandaag tijdens de tweede speelronde in het duel met FC Basel (2-0 verlies) in eigen doel schoot en dat met een gedwongen vertrek moest bekopen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's