Eigenaar Aston Villa haalt uit naar Premier League: 'Een financieel spel'

Reacties

De eigenaar van Aston Villa heeft zich uitgesproken over de Profit & Sustainability Rules in de Premier League. Volgens Nassef Sawiris worden de straffen onvoldoende onderbouwd en is dat in het voordeel van de topclubs.

Eigenaar Aston Villa haalt uit naar Premier League: 'Een financieel spel'

Sky Sports meldde eerder deze maand dat Aston Villa vóór 30 juni een of meerdere spelers moet verkopen om de Profit & Sustainability Rules niet te schenden. Net als vijf andere clubs moet Villa aantonen dat het de laatste drie jaar niet meer dan 123 miljoen verlies heeft geleden. Sawiris, de eigenaar van de club uit Birmingham, pleit voor een herziening van de regels.

In gesprek met Financial Times noemt Sawiris de Premier League een financieel spel. Dat is volgens de rijkste man van Egypte goed nieuws voor de topclubs. 'Sommige regels hebben ertoe geleid dat de huidige status quo wordt bevestigd. De regels slaan nergens op en zijn niet goed voor het voetbal. Ze zijn anti-competitief.'

Als voorbeeld noemt Sawiris dat de voorschriften de verkoop van homegrown players stimuleren. Talenten uit de eigen jeugdopleiding zijn voor niets binnengehaald. Dat betekent dat op zulke spelers grote winst kan worden geboekt. 'Bij het managen van een voetbalclub is het tegenwoordig belangrijker om een penningmeester of boekhouder te zijn dan om te kijken naar wat de ploeg nodig heeft.'

Ook beklaagde Sawiris zich over het feit dat het systeem er sinds de invoering in 2013 niet in is geslaagd de inflatie bij te houden. 'Het besluitvormingsproces voor het opleggen van straffen bij overtredingen was ondoorzichtig en volstrekt willekeurig', aldus de Villa-eigenaar, die van plan is om juridisch advies in te winnen en een formele klacht in te dienen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.