Eigen goal De Vrij en misser Martínez helpen Milan tegen Inter

Reacties

AC Milan en Internazionale hebben elkaar in de Milanese derby in evenwicht gehouden. Een onfortuinlijk moment van Stefan de Vrij en een gemiste strafschop van Lautaro Martínez kwamen de Nerazzurri duur te staan.

Eigen goal De Vrij en misser Martínez helpen Milan tegen Inter
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 1
Internazionale
Internazionale

De Derby della Madonnina was meer dan alleen een wedstrijd tussen de grote rivalen uit Milaan. Regerend kampioen Inter kon met een zege de achterstand op AC Milan terugbrengen tot vier punten, zodat het ook weer helemaal terug zou zijn in de titelrace.

Voor Hakan Calhanoglu zat er nog een extra lading aan de ontmoeting in San Siro aangezien hij voor het eerst met Inter de Milanese derby speelde. Nota bene de Turkse international, die afgelopen zomer de transfer van Milan naar Inter maakte, nam zijn verantwoordelijkheid toen er in de tiende minuut een strafschop werd toegekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Calhanoglu verzilverde de penalty en kwam daarmee in een zeer select gezelschap. Hij werd daarmee de vierde speler die in zijn eerste derby na het verwisselen van de Milanese rivalen tot scoren kwam. Hernán Crespo (2006), Ronaldo (2007) en Zlatan Ibrahimovic (2010) gingen hem voor.

De vreugde bij de Nerazzurri over de voorsprong was na zes minuten alweer verdwenen door toedoen van Stefan de Vrij. Een eigen doelpunt van de Oranje-international was namelijk de gelijkmaker voor Milan, dat dankzij keeper Ciprian Tatarusanu na 45 soms enerverende minuten met de gelijke stand de kleedkamer kon opzoeken. De goalie had in de 27ste minuut namelijk de strafschop van Inter-aanvaller Lautaro Martínez gestopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft probeerden beide ploegen het verschil te maken. Internazionale, waar Denzel Dumfries een kwartier voor tijd inviel, noch Milan slaagde erin de rivaal te laten struikelen. Ondanks kansen voor beide doelen, met onder anderen Ibrahimovic die dicht bij een doelpunt was, bleef het bij de twee treffers van voor rust. Inter mocht daarbij ook het aluminium danken. Want de paal stond de winnende treffer van Milan-invaller Alexis Sealemaekers in de slotfase in de weg. 

Door het resultaat blijft het verschil tussen AC Milan en Inter zeven punten in het voordeel van de Rossoneri, die in punten gelijk staan met koploper Napoli.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.