Eigen doelpunt Loovens helpt Rangers aan winst

Glasgow Rangers heeft goede zaken gedaan in de Schotse competitie. De ploeg won op bezoek bij aartsrivaal Celtic en verzekerde zich van de koppositie.

Tot het duel waren de twee eeuwige rivalen na acht duels nog zonder puntenverlies. The Old Firm was dus scherprechter in de strijd om de koppositie in de Premier League. De wedstrijd kwam langzaam op gang, geen van de elftallen was bij machte iets te forceren.

De patstelling duurde tot de blessuretijd van de eerste helft. Gary Hooper schoot Celtic met een hard en hoog schot van dichtbij naar een voorsprong. Na rust waren de rollen omgekeerd, al hadden de Rangers bij de gelijkmaker wel de hulp van Celtic nodig. Glenn Loovens werkte de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman.

Het zorgde bij Rangers voor een ongekende impuls. Aanvaller Kenny Miller nam zijn ploeg bij de hand en zorgde met twee treffers (een strafschop) voor een 1-3 eindstand, waardoor de Glasgow Rangers zich in ieder geval voor een week de trotse koploper van Schotland mogen noemen.