Egypte heeft sterspeler Salah voorlopig niet terug

Reacties

Mohamed Salah zal de komende twee interlands van Egypte moeten missen. De sterspeler viel tijdens de vorige groepswedstrijd op de Afrika Cup geblesseerd.

Egypte heeft sterspeler Salah voorlopig niet terug
© Pro Shots

Salah viel in het duel met Ghana (2-2) vlak voor rust uit, inmiddels heeft de bond van Egypte gecommuniceerd dat de aanvaller van Liverpool een rugblessure heeft opgelopen. Door een spierverrekking is hij niet inzetbaar voor de laatste groepswedstrijd van Egypte, tegen groepswinnaar Kaapverdië.

Egypte kan in Groep B van de Afrika Cup geen groepswinnaar meer worden, maar heeft plaatsing voor de volgende ronde nog wel in eigen hand. Bij winst op Kaapverdië gaat Egypte door als nummer twee. In dat geval kan Salah volgens de Egyptische bond niet in actie komen tijdens de achtste finale. Daarna mogelijk wel weer.

Omdat Egypte geen groepswinnaar meer kan worden, is duidelijk dat het land op 27 januari of 28 januari in actie zal komen, mits de achtste finale wordt bereikt. Egypte stelde vooralsnog teleur door gelijk te spelen tegen Mozambique en Ghana.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep B Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kaapverdië
3
2
1
0
7-3
+4
7
2
Egypte
3
0
3
0
6-6
0
3
3
Ghana
3
0
2
1
5-6
-1
2
4
Mozambique
3
0
2
1
4-7
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.