Effectief Spurs werkt met goed gevoel toe naar PSV

Een zeer effectief Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt bij Wolverhampton Wanderers tijdens de elfde speelronde van de Premier League. De Londenaren werken zo met een goed gevoel toe naar het duel met PSV in de Champions League.

Wolverhampton Wanderers
2 - 3
Tottenham Hotspur

Het programma van Tottenham Hotspur mag moordend worden genoemd. Maandag verloren de Londenaren in Premier League-verband van Manchester City, waarna woensdag werd afgerekend met West Ham United in het League Cup-toernooi. In de aanloop naar het Champions League-treffen met PSV van dinsdag wachtte zaterdagavond eerst nog het uitduel met Wolverhampton Wanderers.

Spurs-manager Mauricio Pochettino leek al rekening te houden met de wedstrijd tegen PSV. Davinson Sánchez en Christian Eriksen startten op de bank, terwijl Dele Alli niet eens deel uitmaakte van de selectie. Op bezoek bij de promovendus deed Tottenham Hotspur gouden zaken tussen de 27ste en de dertigste minuut. Eerst passeerde Érik Lamela van dichtbij doelman Rui Patrício, waarna even later Lucas Moura toesloeg met het hoofd.

De defensie van Wolverhampton Wanderers oogde bij beide tegengoals weinig stabiel en daarmee deed de promovendus zichzelf schromelijk tekort. De ploeg van manager Nuno bood Tottenham Hotspur namelijk uitstekend partij. Eigenlijk had de thuisclub nog voor rust op 1-2 moeten komen, maar de treffer van Raúl Jiménez werd afgekeurd omdat Matt Doherty buitenspel zou hebben gestaan. Ten onrechte, zo bleek uit de herhaling.

Ook in het tweede bedrijf werd Tottenham Hotspur stevig onder druk gezet. Dankzij Hugo Lloris hielden de bezoekers stand, waarna Harry Kane het leed voor de thuisploeg zelfs nog vergrootte. De aanvaller had twee pogingen nodig om Rui Patrício te verschalken: 0-3.

De inhaalrace van Wolverhampton Wanderers kwam te laat.

Ongelukkig
De wedstrijd was daarna nog niet gespeeld. De thuisploeg bleef namelijk jagen op een treffer en werd in de 68ste minuut beloond voor die inzet. Juan Foyth haalde Jiménez onderuit, waarna Rúben Neves de strafschop benutte. Foyth speelde sowieso ongelukkig bij zijn Premier League-debuut. De Argentijn veroorzaakte elf minuten voor tijd nóg een penalty; deze keer stuitte hij Jonny op onreglementaire wijze, waarna Jiménez het vonnis voltrok. Verder kwam de thuisploeg echter niet.

Dankzij de driepunter wipt Tottenham Hotspur over Arsenal heen naar de vierde plaats. De verschillen zijn nog klein in de bovenste regionen.