Effectief Kairat doet AZ pijn in Kazachstan

Reacties

AZ heeft een valse start van het seizoen beleefd. De Alkmaarders gingen donderdag in de tweede voorronde van de Europa League onderuit tegen Kairat Almaty uit Kazachstan: 2-0. Volgende week heeft AZ een goede prestatie nodig om uitzicht te houden op de volgende voorronde.

Effectief Kairat doet AZ pijn in Kazachstan

Achterin oogden de Alkmaarders bij tijd en wijle onzeker en onscherp, voorin lukte AZ het niet om kansen te creëren. In de transferperiode leverde de nummer drie van de Eredivisie bijna veertig competitiedoelpunten in. Wout Weghorst werd weggeplukt door VfL Wolfsburg en topscorer Alireza Jahanbakhsh maakte deze week de overstap naar de Premier League, waar hij voor Brighton & Hove Albion tekende.

Trainer John van den Brom deed in Kazachstan een beroep op Fred Friday en de piepjonge Myron Boadu (17). Er wordt een glansrijke toekomst voor de jongeling voorspeld, maar wegens een blessure maakte Boadu nog maar weinig speelminuten in de hoofdmacht van AZ. Tegen Kairat kwam Boadu er nauwelijks aan te pas.

De thuisclub had in eigen huis niet het plan om de fans te vermaken, de counter was het favoriete wapen van Kairat. AZ kwam maar moeilijk door de geel-zwarte muur heen, Mats Seuntjens was met een pegel van afstand nog het dichtst bij. Toen stond het al wel 1-0 voor Kairat. Achterin ging achter elkaar flink wat mis bij AZ en Aderinsola Eseola profiteerde door de bal tussen de benen van keeper Marco Bizot te plaatsen.

AZ moest zodoende komen en liep in het mes van Kairat. Vijf minuten na rust kreeg Eseola bij de tweede paal de bal uit de kluts en hij verschalkte Bizot voor de tweede keer. Ook na die goal verliet Kairat de verdedigende stellingen niet. AZ kwam meer aan het voetballen toe in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer in Kazachstan.

Zodoende moet AZ over een week in eigen huis minimaal twee keer scoren om uitzicht te houden op de derde voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.