Effectief FC Dordrecht en aluminium bezorgen FC Emmen nieuwe dreun

FC Emmen is zaterdag tegen FC Dordrecht voor de vierde keer op rij deze maand onderuit gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. De bezoekers creëerden kans op kans in Dordrecht, maar de thuisploeg was gelukkiger in de afronding.

FC Dordrecht
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Emmen hoopte na drie nederlagen op rij weer eens op een driepunter en was na een klein kwartier ook dicht bij de openingsgoal. Chardi Mpindi Landu raakte de paal en in de rebound werd het schot van Patrick Brouwer gekraakt. Emmen had het betere van het spel in het Matchoholic Stadion, maar kwam wel op achterstand.

In de extra tijd van de eerste helft maakte Korede Osundina de openingsgoal bij de eerste grote kans voor Dordrecht. Nog voor de pauze kwam Emmen terug in de wedstrijd. Joey Konings probeerde het met een schot van afstand en zag Dordrecht-keeper Trevor Doornbusch niet goed ingrijpen: 1-1.

Geluk ontbreekt
Emmen hield in de tweede helft de druk op het doel van Doornbusch en werd ook geregeld dreigend via met name Landu en Ahmed El Messaoudi. Waar de gasten aasden op een tweede doelpunt, daar viel de derde treffer van de avond aan de andere kant. Dordrecht bleek zeer effectief en Ilias Sebaoui hielp de thuisploeg met een laag schot van buiten de zestien aan de 2-1.

Het geluk zat Emmen niet mee in de jacht op een nieuwe gelijkmaker. Piotr Parzyszek kopte tegen de lat en ook El Messaoudi raakte het aluminium. Dordrecht hield uiteindelijk stand en trok de overwinning over de streep. Door de vierde nederlaag op rij zakt Emmen naar de zevende plaats. FC Dordrecht komt op de vijfde plek.