Effectief Excelsior zet ontluisterend slecht Heerenveen te kijk

Reacties

Excelsior heeft voor een verrassing gezorgd door zaterdagavond te winnen op bezoek bij SC Heerenveen. Vooral voor rust was het verschil groot in het Abe Lenstra Stadion.

Effectief Excelsior zet ontluisterend slecht Heerenveen te kijk
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
Excelsior
Excelsior

Het seizoen startte voor Heerenveen nog wel zo goed met overwinningen op RKC Waalwijk (3-1) en FC Utrecht (0-2), maar inmiddels kan er bijna over een crisis gesproken worden in Friesland. Thuis tegen Excelsior ging Heerenveen voor de vierde keer op rij onderuit in competitieverband. Maar vooral de manier waarop deed de fans van de thuisclub pijn.

Nadat Simon Olsson nog een doelpunt afgekeurd zag worden, was het in de 21ste minuut aan de andere kant wél raak. Couhaib Driouech trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot knap raak. Niet veel later leek hij ook voor 0-2 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie, want vier minuten voor rust was het alsnog raak. Nikolas Agrafiotis maakte de tweede treffer namens de bezoekers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zorgde ervoor dat de Heerenveen-spelers op een striemend fluitconcert werden getrakteerd bij het einde van de eerste helft, het 'Schaam je kapot' klonk vanaf de tribunes. Ook na rust speelde de thuisclub weinig klaar, al kreeg Syb Van Ottele nog wel een goede mogelijkheid. Het werd echter nog erger voor Heerenveen, want Troy Parrott maakte er op aangeven van Kian Fitz-Jim nog 0-3 van.

Door de overwinning komt Excelsior op negen punten uit zes wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen knap zesde staat. Zijn collega Kees van Wonderen bezet met SC Heerenveen de twaalfde plaats.

SC Heerenveen Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.