Effectief Chelsea weer alleen op kop, City laat punten liggen

Chelsea heeft de koppositie van de Premier League weer alleen in handen, aangezien Manchester City niet won bij Everton: 1-1. Chelsea maakte zelf geen fout tegen Newcastle United: 2-0.

Chelsea – Newcastle United 2-0
Op 6 december ontnam Newcastle United Chelsea zijn ongeslagen status in de Premier League door in eigen huis met 2-1 te winnen van The Blues en ook in Londen had de ploeg van manager José Mourinho veel moeite met Newcastle.

Met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis kreeg Newcastle voor rust de beste mogelijkheden, maar Petr Cech hield zijn elftal met een aantal goede reddingen op de been. Bovendien stond in de 37ste minuut de paal een treffer van Moussa Sissoko in de weg. Chelsea had juist nauwelijks kansen nodig om tot scoren te komen. De openingstreffer van Oscar, vlak voor rust, was pas het tweede schot van de thuisploeg.

Na een uur stelde Diego Costa de overwinning van Chelsea veilig. De Spaanse spits rondde met een geplaatst schot een schitterende aanval van de thuisploeg af. Met de 2-0 zege maakte de Engelse koploper een einde aan een korte vormdip. In de laatste twee competitieduels met Southampton (1-1) en Tottenham Hotspur (5-3) werden namelijk punten verspeeld.

Everton - Manchester City 1-1
Manchester City heeft in de uitwedstrijd tegen Everton twee punten laten liggen. De regerend landskampioen ontsnapte in Liverpool tot twee keer toe aan een achterstand. Vlak voor rust raakte Seamus Coleman de paal en in de zeventigste minuut werd een treffer van Phil Jagielka afgekeurd vanwege een vermeende duwfout van Steven Naismith.

Het was echter City, waar Sergio Agüero als invaller zijn rentree maakte, dat in de 74ste minuut de leiding nam. Een van richting veranderd schot van David Silva werd in het doel gekopt door Fernandinho, waardoor de mannen van manager Manuel Pellegrini op weg leken naar een overwinning. Vier minuten later ging het echter toch nog mis voor City toen Naismith raak kopte uit een vrije trap van Leighton Baines.

Het 1-1 gelijkspel betekent dat City opnieuw de achtervolging moet inzetten op koploper Chelsea, dat door het puntenverlies van de miljoenenploeg uit Manchester weer een marge van twee punten op de ranglijst heeft.