Effect Advocaat bij AZ lijkt uitgewerkt: ook verlies in Almelo

Heracles Almelo heeft AZ de derde nederlaag op rij bezorgd. Onder de leiding van trainer Dick Advocaat kenden de Alkmaarders een sterke start, maar in Almelo bleef de ploeg opnieuw zonder punten: 2-0.

De laatste twee keer dat AZ op bezoek ging bij Heracles gingen de Alkmaarders met drie punten naar huis. Dat in het achterhoofd en de prestaties van Heracles in de voorgaande vier thuisduels meegeteld waren de vooruitzichten niet gunstig voor trainer Jan de Jonge.

Zijn ploeg haalde uit de thuiswedstrijden tegen FC Twente (3-0 verlies), NEC (1-1), FC Groningen (3-0 verlies) en FC Utrecht (2-1 verlies) slechts een punt. Een fraai doelpunt van Bryan Linssen in de openingsfase deed AZ de das om. De aanvaller van Heracles draaide knap weg in een druk strafschopgebied en verschalkte doelman Esteban in de korte hoek.

Opnieuw teleurstelling voor Dick Advocaat en AZ.

Wat volgde was een aanvallend AZ, dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Zonder de inbreng van de geblesseerde Maarten Martens creëerde AZ mogelijkheden via Roy Beerens,  Aron Jóhannsson en Markus Henriksen, terwijl Heracles er bij tijd en wijle gevaarlijk uitkwam via de snelle Linssen.

De grootste kans was vlak voor tijd van Denni Avdic. De inzet van de aanvaller was een eenvoudige prooi voor doelman Remko Pasveer. Het slotakkoord was voor invaller  Oussama Tannane, die in de 95ste minuut de 2-0 op het scorebord zette. De Marokkaanse aanvaller was net als vorige week tegen Roda JC Kerkrade (3-1 winst) trefzeker.

AZ, dat eerder dit seizoen nog koploper was, is na de nederlaag in Almelo terug te vinden op de achtste plaats in de Eredivisie. Bovendien bleek de rust die Advocaat zijn meeste spelers donderdag in het Europa League-duel bij PAOK Saloniki (2-2) gunde de verkeerde uitwerking te hebben. Heracles stijgt na de tweede overwinning op rij naar de tiende plek.