Eerste zege Heracles in doelpuntrijk duel bij SC Heerenveen

Heracles Almelo heeft tegen SC Heerenveen de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na de nederlagen tegen respectievelijk Vitesse en PEC Zwolle (beiden 3-1) zag trainer Jan de Jonge zijn ploeg winnen van de club die hij jaren diende. In Friesland werd het 2-4.

Waar Heerenveen een uitstekende competitiestart kende, was daar bij Heracles geen sprake van. Ook tegen de Friezen leek een nieuwe nederlaag in de maak toen Alfred Finnbogason de thuisploeg na drie minuten al op voorsprong zette. De IJslander kopte raak uit de hoekschop van Magnus Wolff Eikrem.

Waar een ieder rekening hield met de derde opeenvolgende nederlaag voor Heracles, bezorgden Lerin Duarte, Ben Rienstra, Mike te Wierik en Bryan Linssen uiteindelijk de zwaarbevochten drie punten. Met name de treffer van Te Wierik was van grote schoonheid. De rechtsback schoot de bal van grote afstand langs doelman Kristoffer Nordfeldt en zette daarmee zijn ploeg op een 3-1 voorsprong.

Daarvoor had Lerin Duarte met zijn treffer vlak voor rust de 1-1 tussenstand al bepaald en zette Ben Rienstra de club uit Almelo na een uur op een voorsprong. In de slotfase bepaalde invaller Linssen uiteindelijk de eindstand: 2-4.

De aanvaller kwam knap door vanaf de linkerkant en liet doelman Nordfeldt kansloos. Daarvoor kende de ploeg van trainer De Jonge een spannend laatste kwartier door de aansluitingstreffer van Joey van den Berg: 2-3.

Door de overwinning in het Abe Lenstra Stadion is Heracles weg van de onderste plaatsten en bezet het de veertiende positie in de Eredivisie. Heerenveen moet de koplopers PEC Zwolle en PSV, die dit weekend hun wedstrijden wonnen, voorlopig loslaten. Door de nederlaag bivakkeert de ploeg van trainer Marco van Basten op de vierde plaats.