Eerste trainersontslag in Duitsland is nu al een feit

Reacties

Het is pas augustus, maar in Duitsland is de eerste trainer reeds ontslagen. Bij Arminia Bielefeld is er al vroeg sprake van paniek: woensdagochtend is de samenwerking met Uli Forte stopgezet.

Eerste trainersontslag in Duitsland is nu al een feit

Arminia Bielefeld degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Bundesliga en Forte werd aangesteld als de man die de ploeg zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau moest brengen. In de voorbereiding leek dat nog een goede keuze te zijn geweest: Arminia Bielefeld was toen onder meer met 4-0 te sterk voor PSV.

Nu het seizoen is begonnen, heeft de clubleiding echter toch al snel spijt gekregen van de aanstelling van Forte. De eerste vier competitiewedstrijden van het nieuwe voetbaljaar werden verloren en nu is de hoofdtrainer alweer weggestuurd.

Assistent-trainers Michael Henke, Kai Hesse en Sebastian Hille mogen wel blijven. Zij zijn voorlopig verantwoordelijk voor de trainingen. Arminia Bielefeld speelt aankomende zondag uit tegen 1. FC Heidenheim, op het moment de nummer twee van de Tweede Bundesliga. Arminia Bielefeld staat zelf voorlaatste (zeventiende).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.