Eerste trainersontslag in de Bundesliga is een feit

Reacties

FC Augsburg heeft per direct afscheid genomen van trainer Enrico Maassen. De Bundesliga-club houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende sportieve prestaties.

Eerste trainersontslag in de Bundesliga is een feit
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
Darmstadt 98
Darmstadt 98

Het ontslag van Maassen is het eerste trainersontslag in de Bundesliga dit seizoen. Augsburg speelde dit seizoen twee keer gelijk en boekte één zege in de eerste zeven competitiewedstrijden. Daarmee staat het momenteel op de vijftiende plek. Daarnaast werd Augsburg al in de eerste ronde uitgeschakeld in de DFB Pokal door een nederlaag tegen Unterhaching, een middenmoter in de Derde Bundesliga.

'Na open gesprekken met Enrico zijn we tot de conclusie gekomen dat we verandering nodig hebben', vertelde voorzitter Marinko Jurendic via de clubwebsite. 'Helaas is het Enrico en zijn team niet gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken en weer successen te boeken.' Op 8 juni 2022 stelde Augsburg Maassen aan als de nieuwe hoofdtrainer. Vorig seizoen hield hij de club ternauwernood in de Bundesliga (plek vijftien).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben uiteraard teleurgesteld over deze beslissing, omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen de ommekeer hadden kunnen bewerkstelligen', reageerde Maassen zelf. Tot er een nieuwe trainer gevonden is, neemt Onder-23-coach Tobias Strobl de honneurs waar bij Augsburg, waar verdediger Jeffrey Gouweleeuw dit seizoen vier keer in actie kwam in de Bundesliga. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.