Eerste play-off-plek in JL wellicht nog niet vergeven

Reacties

De ontknoping van de eerste periode in de Jupiler League belooft een spannende aangelegenheid te worden. Jong PSV - dat uit speelt bij RKC Waalwijk - is de grote favoriet om de bronzen stier te veroveren, maar de Eindhovenaren kunnen zich niet plaatsen voor de play-offs. Die plek gaat dan naar de nummer twee.

Eerste play-off-plek in JL wellicht nog niet vergeven

NAC heeft de beste papieren. Volendam en VVV-Venlo mogen nog hopen, MVV Maastricht mag dromen.

Volendam lag lang op koers om net als vorig seizoen de eerste prijs van het seizoen te pakken. Maar het ene punt uit de laatste twee duels wierp de Volendammers terug. 'We kunnen alleen maar hopen', weet ook trainer Robert Molenaar. 'Ik houd me niet bezig met uitkomsten van andere wedstrijden of hoeveel kans we nog hebben. We moeten beter voor de dag komen tegen NAC. Die wedstrijd winnen en dan zien we wel.'

De kans is aanwezig dat als Volendam van NAC wint VVV-Venlo, dat op bezoek gaat bij Achilles '29, er met de prijs vandoor gaat. Mocht Jong Ajax winnen bij Eindhoven, dan profiteren echter de Amsterdammers van een eventuele misstap van NAC Breda en springen zij naar de tweede plek. In dat geval doet zich een bijzondere situatie voor.

Als Jong PSV en Jong Ajax de eerste twee plekken in de periodestand bezetten, zeggen de reglementen namelijk dat er geen vervangende periodetitelwinnaar wordt aangewezen. De play-off-plek wordt in dat geval ingevuld op basis van de eindstand in de competitie. 

De stand in de eerste periode
Club Duels Punten Doelsaldo
1. Jong PSV 8 20 +9
2. NAC Breda 8 17 +7
3. Jong Ajax 8 16 +18
4. VVV-Venlo 8 15 +5
5. FC Volendam 8 14 +6
6. MVV Maastricht 8 14 +4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.