Eerste horde richting profvoetbal bekend voor nieuwe beloftenploeg Feyenoord

Reacties

Jong Feyenoord kent zijn tegenstanders in de gloednieuwe beloftencompetitie die komend seizoen van start zal gaan. De Rotterdamse beloften hopen direct een eerste stap richting het betaaldvoetbal te kunnen zetten.

Eerste horde richting profvoetbal bekend voor nieuwe beloftenploeg Feyenoord
© Pro Shots

Feyenoord Onder-21 is ingedeeld in een poule met de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, Almere City, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles Almelo, NAC Breda en NEC. Deze acht teams vormen Divisie 1. In totaal zijn er vier divisies, waarin op zaterdag gevoetbald zal gaan worden.

Klik hier om alle divisies te zien.

De clubs waren voorstander van een nieuwe beloftencompetitie, omdat veel spelers na Onder-19 komen te zwemmen tussen de beloften en het eerste elftal. Voor deze spelers is het moeilijk om regelmatig competitieve wedstrijden te spelen, waardoor de ontwikkeling van talenten stokt.

Vanuit de Onder 21-competitie is het straks mogelijk om te promoveren naar de Tweede Divisie amateurs. Vanaf 2021/22 wordt er vervolgens promotie/degradatie tussen de Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie ingevoerd voor beloftenteams. Voor Feyenoord zal dit nieuwe model straks dus de mogelijkheid bieden om met de beloften uiteindelijk alsnog in de Keuken Kampioen Divisie terecht te komen.

Het is nog niet bekend wie het nieuwe Feyenoord-team zal gaan trainen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.