Eerste Eredivisie-goal Zivkovic in vijf jaar levert Emmen eerste uitzege op

Nadat alle zes uitwedstrijden dit seizoen werden verloren, heeft FC Emmen voor het eerst dit seizoen punten gepakt buitenshuis. Dankzij een doelpunt van Richairo Zivkovic won de ploeg van Dick Lukkien met minimaal verschil van Fortuna Sittard. Emmen stijgt dankzij de zege naar de zestiende plek, terwijl Fortuna veertiende staat.

Fortuna Sittard
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

In de eerste tien minuten maakte Emmen het spel, maar daarna kwam Fortuna beter voor de dag. Het stadion veerde op toen Paul Gladon na dertien minuten uithaalde: het schot leek binnen te vliegen, maar dat was slechts optisch bedrog. Hij schoot rakelings naast. Doelman Mickey van der Hart keerde later in de eerste helft ook een schot van Gladon met de voet.

Emmen liet zich ook niet onbetuigd, maar kreeg pas in de blessuretijd van de eerste helft een echt grote kans. Zivkovic ontving de bal in het strafschopgebied van Mark Diemers en schoot onder druk van Dogan Erdogan hoog over. Aan het begin van de tweede helft was Fortuna-keeper Ivor Pandur net op tijd om Zivkovic het scoren te beletten na een lange bal van achteruit bij Emmen.

Ook zes minuten na de pauze had Zivkovic geen fortuin in de afronding – hij schoot uit kansrijke positie voorlangs – maar even later had de spits zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 14 mei 2017 toch te pakken. Na een strakke pass van Keziah Veendorp schoot Zivkovic hard binnen, al had doelman Pandur meer kunnen doen om de treffer te voorkomen. De uitblinkende Mohamed Bouchouari leek voor de 0-2 te zorgen in een rebound nadat een schot van Zivkovic was gepareerd, maar bleek buitenspel te staan.

Fortuna creëerde echter bar weinig en werd pas in de blessuretijd gevaarlijk. Cole Bassett kreeg zijn voet niet goed tegen de bal bij een grote kans, waarna Van der Hart een knappe redding in huis had op een schot van Tijjani Noslin. Vervolgens kopte Gladon van dichtbij naast en dus hield Emmen stand.