Eerste averij voor Chelsea in aanloop naar Liverpool-week

Reacties

Chelsea heeft in de derby bij West Ham United voor het eerst punten laten liggen in de Premier League. In Londen werd niet gescoord.

Eerste averij voor Chelsea in aanloop naar Liverpool-week
West Ham United
West Ham United
0 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea was tot zondag samen met koploper Liverpool (achttien punten uit zes duels) de enige nog schadevrije ploeg. Het contrast met West Ham was zodoende groot, de ploeg van manager Manuel Pellegrini verloor de eerste vier competitiewedstrijden. Tegen Everton werden vorige week de eerste punten binnengehaald (1-3).

Voor West Ham, dat het zonder de geblesseerde spits Marko Arnautovic moest doen, was de zege bij Newcastle een aanknopingspunt. Met opnieuw een wat defensiever middenveld dan in de beginweken probeerde de thuisploeg het ook Chelsea lastig te maken. In de beginfase lukte dat niet helemaal aangezien The Hammers werden teruggedrongen op eigen helft.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kwam West Ham ook beter in de wedstrijd. Dat vertaalde zich onder meer in een enorme kans voor Michail Antonio, die doelman Kepa Arrizabalaga op zijn weg vond. In het tweede deel van de eerste helft ging het spel over en weer en vlak voor rust was Chelsea dicht bij een goal: N'Golo Kanté kopte in kansrijke positie naast.

Na rust ging Chelsea verder op zoek naar treffers en bracht manager Maurizio Sarri in die zoektocht Álvaro Morata als invaller. De Spanjaard, die midweeks in het Europa League-duel bij PAOK Saloniki nog de nodige kansen verprutste, kreeg ook een enorme kans. Doelman Lukasz Fabianski hield Morata evenwel met meer geluk dan wijsheid van scoren af, zonder het zo te bedoelen hield hij de stift van de Spanjaard met zijn hoofd uit het doel.

In de slotfase zette Chelsea nog wel aan, maar kon ook Eden Hazard het verschil niet meer maken. De grootste kans was zelfs voor West Ham, maar Andriy Yarmolenko kopte helemaal vrij voor het doel op onbeholpen wijze naast.

Liverpool
Door het gelijkspel heeft West Ham nu vier punten. Chelsea komt net als Manchester City op zestien punten. The Blues kunnen zich nu opmaken voor een week met twee keer Liverpool als tegenstander. Eerst volgt woensdag het onderlinge League Cup-duel in Liverpool, zaterdag is Chelsea gastheer in de competitie. Bij een zege op de nog schadevrije koploper is Chelsea dan de nieuwe nummer één.

Bij Pablo Zabaleta ging overigens niet alles goed vanmiddag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.