'Een half procentje vonden de voetballers al te veel'

Oud-voetballer Rody Turpijn begon een project om kansarme kinderen in Zuid-Afrikaanse townships te helpen, maar vond tot zijn spijt geen gehoor bij zijn voormalige collega's, die gemiddeld slechts vijfhonderd euro van hun jaarsalaris hoefden af te staan.

'Een half procentje vonden de voetballers al te veel'

In Voetbal International 42 vertelt de oud-prof van Ajax en De Graafschap in de rubriek Hoe gaat het met? hoe hij met zijn stichting Players for Life vijf jaar geleden bot ving bij zijn voormalige collega's.

'Dat halve procentje vonden de voetballers te veel', legt Turpijn uit. 'Ik was met mijn vriendin al in Zuid-Afrika geweest om me in de situatie van de kinderen te verdiepen. Helaas heeft ons project geen succes mogen worden.'

Turpijn is inmiddels als intercedent werkzaam bij uitzendketen Randstad en wil ooit het management van die organisatie ingaan. 'Ik vind het een prachtige organisatie, omdat er heel veel warme mensen werken', zegt de voormalige linksbuiten die in zijn creatieve en maatschappelijke zoektocht de afgelopen jaar twee ook enkele verhalen in het literaire tijdschrift Hard Gras publiceerde.

Lees meer over Rody Turpijn in Voetbal International nr. 42, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's