Een feestje voor iedereen: Koeman neemt ook de geblesseerden mee naar bekerfinale

Reacties

De Spaanse bekerfinale moet voor Barcelona een groot feest worden en Ronald Koeman wil dat feest met iedereen vieren. De coach maakte donderdag zijn wedstrijdselectie bekend en neemt zelfs de geblesseerden Neto en Ansu Fati mee naar Sevilla, waar zaterdag Athletic de Bilbao wacht.

Een feestje voor iedereen: Koeman neemt ook de geblesseerden mee naar bekerfinale
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Neto liep drie weken geleden een enkelblessure op, terwijl Fati al sinds november buitenspel staat met een zware knieblessure. De twee kunnen zaterdag sowieso niet in actie komen, maar zijn door Koeman wel bij de selectie gehaald voor de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao. Philippe Coutinho is er overigens niet bij; hij werkt in zijn vaderland Brazilië aan zijn herstel van een knieblessure.

De selectie van Barcelona vliegt vrijdag naar Sevilla. Om 17.15 uur schuiven Koeman en doelman Marc-André ter Stegen aan voor de persconferentie. De bekerfinale in het Estadio La Cartuja (het Olympische stadion van Sevilla) begint zaterdag om 21.30 uur. Voor Koeman is het de kans om zijn eerste prijs als hoofdtrainer van Barcelona te pakken. Hij won de Copa del Rey al eerder als trainer van Valencia.

4-3-3
In de Catalaanse media is het speculeren over het speelplan van Koeman in volle gang. SPORT pakt uit met het bericht dat Koeman overweegt om terug te keren naar een 4-3-3-systeem. Barcelona speelde de laatste weken vooral in een 3-5-2, maar in de Clásico van vorige week had Real Madrid daar een antwoord op. In de tweede helft switchte Barcelona naar 4-3-3 en toen ging het opeens een stuk beter. Mogelijk gaat Koeman zaterdag weer beginnen met vier verdedigers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.