Dzeko (37) verzilvert transfervrije status en gaat tekenen bij Turkse topclub

Reacties

Edin Dzeko staat op het punt zijn transfer naar Fenerbahçe te voltooien. Als de medische keuring geen problemen oplevert, zet de 37-jarige aanvaller spoedig zijn handtekening onder een contract in Istanboel.

Dzeko (37) verzilvert transfervrije status en gaat tekenen bij Turkse topclub
© Pro Shots

Dzeko droeg de laatste twee seizoenen het shirt van Internazionale en dacht aanvankelijk aan een contractverlenging. De Champions League-finalist wilde echter niet verder gaan dan een eenjarige verbintenis, terwijl de Bosnische spits nog lang niet klaar is met de voetballerij. Fenerbahçe lijkt uitkomst te gaan bieden.

De Turkse topclub maakt op de officiële kanalen melding van de komst van Dzeko. Alleen de medische keuring en de laatste details staan een definitieve transfer nog in de weg. Van doorslaggevend belang was volgens Gazzetta dello Sport dat Fener Dzeko een tweejarig contract voorschotelde. Dat gaf de ervaren aanvaller het laatste zetje.

Met zijn overgang naar Fenerbahçe komt voor Dzeko een einde aan een vijftienjarige reis door de Europese topcompetities. Bij achtereenvolgens VfL Wolfsburg, Manchester City, AS Roma en Inter scoorde de routinier aan de lopende band. Dat hoopt Dzeko vanaf komend seizoen ook bij Fenerbahçe te doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.