Dynamo Dresden meldt doodsbedreiging tegen aanvoerder

Bij Dynamo Dresden lopen de spanningen vanwege de teleurstellende resultaten hoog op. Veel té hoog, blijkt nu, want aanvoerder Stefan Kutschke is door een 'supporter' met de dood bedreigd. De Duitse club heeft aangifte gedaan bij de politie.

Dynamo Dresden meldt doodsbedreiging tegen aanvoerder
© Pro Shots

Dynamo Dresden heeft de ambitie om dit seizoen te promoveren naar de Tweede Bundesliga en doet daar ook nog volop voor mee. Toch zijn er zorgen, nu de ploeg maar een van de laatste zes wedstrijden won. Dynamo Dresden is afgezakt naar de vierde plek van de ranglijst.

Kutschke moet het nu ontgelden. Vrijdag ontving hij een brief, waarin de aanvoerder en zijn familieleden werden bedreigd met 'extreme vijandigheid' en zelfs moord.

'Wij staan als sportgemeenschap altijd open voor kritiek', reageert woordvoerder David Fischer op de clubsite. 'Het is echter belangrijk om aan bepaalde grenzen te voldoen. In het geval van Stefan Kutschke werden deze duidelijk overschreden en dit is voor ons op geen enkele manier acceptabel. Wij veroordelen een dergelijke aanpak ten stelligste en zullen er met de grootst mogelijke ernst op reageren.'

Dynamo Dresden heeft aangifte gedaan bij de politie. De ontvangen brief maakt nu deel uit van het onderzoek. Zondag speelt Dynamo Dresden thuis tegen FC Saarbrücken.

Bekijk hier al onze video's