Ricardo Quaresma is een balgoochelaar waar voetballiefhebbers graag naar kijken, maar is ook een speler met een kort lontje. Vrijdagavond kwam zijn duistere kant weer naar boven in de teleurstellende thuiswedstrijd van Besiktas tegen degradatiekandidaat Erzurumspor.

Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 1
Erzurumspor FK

Besiktas kwam in de tweede helft op achterstand door een eigen doelpunt van Dorukhan Tokoz, maar hij maakte zijn fout niet veel later goed, door ook aan de overkant te scoren (1-1). Nicolas Isimat-Mirin stond toen al niet meer op het veld. De voormalig PSV'er begon net als Jeremain Lens in de basis bij Besiktas, maar viel halverwege geblesseerd uit.

Na de gelijkmaker van Tokoz ging Besiktas op jacht naar de overwinning. De thuisploeg wist echter niet veel te creëren en dat zorgde voor frustratie bij Quaresma. Vier minuten voor tijd zette de aanvaller vlak bij het vijandelijke doel een onbegrijpelijke tackle in, wat werd bestraft met een directe rode kaart (zie video onder). Voor Quaresma betekende dit al de achtste rode kaart in zijn carrière.

Met tien tegen elf wist Besiktas de wedstrijd niet alsnog naar zich toe te trekken. Door het onverwachte puntenverlies hebben Lens en co nu een achterstand van acht punten op koploper Istanbul Basaksehir, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft. De werkgever van Eljero Elia neemt het maandag in eigen huis op tegen Kasimpasa en ligt op titelkoers.