Duur puntenverlies voor ongeïnspireerd Twente bij ADO

FC Twente heeft zaterdagavond dure punten laten liggen in de titelrace. Op bezoek bij ADO Den Haag kwamen de Tukkers niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Duur puntenverlies voor ongeïnspireerd Twente bij ADO

De thuisploeg was het grootste deel van het duel de betere ploeg en wist zich gesteund door een vroege voorsprong na een knappe volley van Ebi Smolarek. Twente oogde ongeïnspireerd en kwam geen moment tot goed voetbal door het vroege Haagse storen.

Pas gedurende de tweede helft kwam de ploeg van trainer Steve McClaren beter in de wedstrijd. Na een uur spelen kopte Glynor Plet op aangeven van Ola John de gelijkmaker binnen. Twente probeerde vervolgens door te drukken, maar slaagde er niet meer in de winnende treffer te produceren.

In de slotfase was Wesley Verhoek, de van ADO Den Haag overgekomen buitenspeler maakte zijn debuut voor Twente, met een schot op de paal nog het dichtst bij de 2-1. Tegenvaller voor Twente was eveneens het uitvallen van Peter Wisgerhof. De aanvoerder leek hersteld van een hamstringblessure, maar ging zaterdag opnieuw voortijdig naar de kant.

Twente bezet momenteel plaats drie met 52 punten uit 27 duels. ADO is en blijft vijftiende met 29 punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's