Dure nederlaag Leicester City in spannende kampioensrace

Reacties

In de strijd om promotie naar de Premier League heeft Leicester City een dure nederlaag geleden. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Plymouth Argyle verloor de koploper van het Championship. Daardoor kunnen Leeds United (tweede) en Ipswich Town (derde) dit weekend over The Foxes heen.

Dure nederlaag Leicester City in spannende kampioensrace
© Pro Shots
Plymouth Argyle
Plymouth Argyle
1 - 0
Leicester City
Leicester City

Dat het bovenin spannend is in het Championship, is een understatement. Leicester en Ipswich staan op 88 punten en nummer drie Leeds op 87 punten. De eerste twee promoveren direct, de nummer drie gaat de play-offs in. Daarom was het voor Leicester zaak om het duel met Plymouth te winnen, maar dat ging mis. 

Een doelpunt van Mustapha Bundu na 21 minuten draaide Leicester de nek om. De degradant van vorig seizoen bleek niet bij machte om daar iets aan te doen en staat bij overwinningen van Leeds en Ipswich ineens derde in het Championship. Het resterende programma van Leicester is op papier pittig. De ploeg treft Southampton (vierde), West Bromwich Albion (vijfde), Preston North End (achtste) en Blackburn Rovers (negentiende).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.