Dumfries vertolkt als invaller ongelukkige hoofdrol in zeperd Inter

Reacties

Internazionale is vrijdagavond bij Spezia tegen alweer de achtste competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. Denzel Dumfries veroorzaakte de strafschop waardoor zijn ploeg kopje onder ging: 2-1.

Dumfries vertolkt als invaller ongelukkige hoofdrol in zeperd Inter
© Pro Shots
Spezia
Spezia
2 - 1
Internazionale
Internazionale

Dumfries begon nog op de bank in een wedstrijd waarin drie strafschoppen gegeven werden. Inter mocht na een kwartier voor het eerst aanleggen. Lautaro Martínez ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Bartlomiej Dragowski. Sinds de start van het seizoen 2021/22 heeft Martínez nu vier van zijn acht strafschoppen om zeep geholpen.

De misser was extra pijnlijk omdat Inter met Romelu Lukaku een specialist in huis heeft (hij benutte voor vrijdag al zijn zestien genomen strafschoppen voor Inter) én omdat Spezia via Daniel Maldini op voorsprong kwam. De van AC Milan gehuurde middenvelder scoorde op aangeven van M'Bala Nzola. Inter moest in de achtervolging en Dumfries was een van de spelers die na ruim een uur mocht invallen.

Met de Nederlander binnen de lijnen kreeg Inter zeven minuten voor tijd weer een penalty. Nu verscheen Lukaku achter de bal en hij schoot onberispelijk binnen: 1-1. De bezoekers hoopten hierna op meer, maar dropen juist met een nederlaag af. Daar had Dumfries schuld aan: de verdediger sprong onhandig in de rug van Viktor Kovalenko en veroorzaakte daarmee een strafschop. Nzola liet Samir Handanovic, die Andre Onana op de bank hield, kansloos.

Na dit tegendoelpunt kreeg Inter, dat uiterst dominant was, het niet voor elkaar om nog minstens een punt uit het vuur te slepen. Daardoor krijgt koploper Napoli de kans om zijn voorsprong op de achtervolger uit te breiden tot liefst achttien punten. Lazio kan nummer twee Inter, waar Stefan de Vrij vrijdag niet in actie kwam, bovendien passeren op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.