Dumfries dolblij met eerste Inter-goal: 'Heb hier zo lang van gedroomd...'

Denzel Dumfries beleefde zaterdag een heerlijke avond, door met zijn eerste doelpunt in dienst van Internazionale bij te dragen aan een riante competitiezege op AS Roma. De Nederlandse vleugelverdediger sprak na afloop van een droom die werkelijkheid was geworden.

AS Roma
AS Roma
0 - 3
Internazionale

Dumfries zorgde zes minuten voor rust voor de 0-3, door uit een voorzet van Alessandro Bastoni binnen te koppen. Dit doelpunt betekende de beslissing in de wedstrijd. 'Ik heb zo lang van dit moment gedroomd…', geniet Dumfries op de website van Inter na. 'Ik wil mijn goal graag opdragen aan mijn zwangere partner. Ik dacht aan haar en aan mijn familie.'

'Ik was heel blij met hoe mijn ploeggenoten reageerden op mijn doelpunt', vervolgt Dumfries. 'Voor de wedstrijd spraken we al over het vooruitzicht van mijn eerste goal en het was heel mooi om 'm vandaag te kunnen maken. Ik ben blij dat mijn prestaties bij de club steeds beter zijn geworden. Mijn teamgenoten hebben me daar erg bij geholpen.'

Dumfries speelde tegen Roma zijn zeventiende wedstrijd voor Inter en stond voor de zevende keer in de basis. Hij had al drie assists achter zijn naam staan; nu is dus ook zijn eerste doelpunt voor de Italiaanse kampioen een feit. Na zestien speelronden staat Inter tweede in de Serie A, met een achterstand van een punt op lijstaanvoerder AC Milan.