Dumfries als aangever belangrijk voor Internazionale

Internazionale heeft zijn eerste wedstrijd in de Serie A nipt gewonnen. Denzel Dumfries was met een assist belangrijk tegen Monza.

Internazionale
2 - 0
Monza
Monza

Dumfries en Stefan de Vrij hadden allebei een basisplaats bij Inter, dat afgelopen zomer onder anderen Marcelo Brozovic (Al Nassr), Romelu Lukaku (Chelsea), Andre Onana (Manchester United) en Milan Skriniar (Paris Saint-Germain) zag vertrekken. Simone Inzaghi, die in zijn eerste seizoen als trainer van Inter de Coppa Italia won en de Champions League-finale haalde, had tegen Monza in de basis plaats voor twee nieuwelingen: Yann Sommer en Marcus Thuram.

Inter kende een uitstekende start, want in de achtste minuut opende Lautaro Martínez de score. De Argentijnse aanvaller werkte van dichtbij een voorzet van Dumfries binnen. De thuisclub was voor rust de meest dreigende ploeg, maar echt grote kansen kreeg het ook weer niet. Monza bleef daardoor lang in de wedstrijd. In de 76ste minuut zorgde Martínez echter voor de beslissing door, dit keer na voorbereidend werk van de voor Thuram ingevallen Marko Arnautovic, de 2-0 te maken.

Genoa
Genoa
1 - 4
Fiorentina
Fiorentina

Genoa beleefde een Serie A-rentree om snel te vergeten, want zonder de geschorste Kevin Strootman ging het op eigen veld hard onderuit tegen Fiorentina. Halverwege leidden de bezoekers al met 0-3 door treffers van Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura en Nicolás González.

Elf minuten na rust maakte Rolando Mandragora het vierde doelpunt namens Fiorentina, waar Sofyan Amrabat de hele wedstrijd op de bank bleef. De vorige ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 6-0 overwinning voor Fiorentina, maar zo erg werd het dit keer niet voor Genoa. Davide Biraschi redde na een klein uur de eer namens de thuisclub: 1-4.