Duitsland Onder-17 wereldkampioen na penaltyserie vol met missers

Reacties

Duitsland heeft in Indonesië het WK Onder-17 gewonnen. In een spannende finale pakten de Duitsers na een strafschoppenserie met vijf missers de eerste titel op het jeugd-WK. In reguliere speeltijd bleef het bij 2-2.

Duitsland Onder-17 wereldkampioen na penaltyserie vol met missers
© Pro Shots

Deze WK-finale stond bol van de spelers uit eigen kweek. De gehele Franse selectie speelt momenteel in Frankrijk, van de Duitsers is alleen Noah Darvich actief in het buitenland, in de jeugd van Barcelona. De middenvelder leek voor de beslissing te zorgen in deze finale door kort na rust de 2-0 te maken, daarvoor had Paris Brunner vanaf de stip voor de 1-0 gezorgd.

Frankrijk kwam echter terug in de wedstrijd via Saïmon Bouabré, waarna Duitsland met tien man kwam te staan. Winners Osawe kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor Frankrijk de overhand kreeg. Via Mathis Amougou werd het vijf minuten voor tijd 2-2, waardoor een strafschoppenserie voor de vijfde keer uitsluitsel moest brengen in de finale van het jeugd-WK.

Voor Duitsland begon de reeks slecht met een misser van Eric da Silva Moreira, maar Frankrijk vergat te profiteren in de serie. Nhoa Sangui, Bastien Meupiyou en Tidiam Gomis schoten niet raak, waardoor Duitsland het eindtoernooi naar zich toe kon trekken via Almugera Kabar, die de beslissende strafschop raakte.

Met de eerste WK-titel bij de Onder-17 is Duitsland de opvolger van Brazilië, dat in 2019 in eigen land wereldkampioen werd.

Opstelling Duitsland Onder-17: Heide; Da Silva Moreira, Jeltsch, Odogu, Hennig (88. Herwerth); Darvich (74. Kabar), Harchaoui, Osawe; Yalcinkaya (67. Ramsak), Moerstdt, Brunner.
Opstelling Frankrijk Onder-17: Argney; Titi, Sanda, Meupiyou, Sadi (46. Sangui); Bouneb, Amougou, Sylla; Gomis, Lambourde (90. Tincres), Bouabré (90+4. Diallo).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.