Duitsland in de ban van bizarre karatetrap Schalke-doelman Nübel

Reacties

In Duitsland is de karatetrap die Alexander Nübel uitdeelde aan Mijat Gacinovic het gesprek van de dag. De doelman van Schalke 04 baalt zelf enorm van zijn actie, terwijl Gacinovic serieuze schade heeft overgehouden aan de bizarre overtreding.

Duitsland in de ban van bizarre karatetrap Schalke-doelman Nübel
© Pro Shots

Voor de mensen die het gemist hebben: Schalke 04 speelde zondag een competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Doelman Nübel probeerde een hoge bal te onderscheppen en kwam daarbij fel zijn doel uit, om de bal vervolgens volledig te missen maar Eintracht-speler Gacinovic wel vol op de borst te raken met zijn schoen.

De karatrap van Alexander Nübel in beeld.
© Kicker
De karatrap van Alexander Nübel in beeld.

Nübel kreeg logischerwijs een directe rode kaart voor zijn onbezonnen actie, terwijl Gacinovic zich noodgedwongen moest laten vervangen. De Schalke-doelman stond na afloop met het schaamrood op de kaken de media te woord. ‘Dit was echt niet mijn bedoeling. Het spijt me zo ontzettend erg. Ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurd.’

Gacinovic, die een spitsenduo vormde met Bas Dost, heeft de sluitpost van Schalke al vergeven. ‘Helaas gebeuren dit soort dingen soms in het voetbal. Alexander Nübel, bedankt dat je je meteen hebt verontschuldigd. Dit kan nou eenmaal gebeuren. Gelukkig gaat het, ondanks enkele zwaar gekneusde ribben, best goed met me. Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen’, schrijft de 24-jarige Serviër op Instagram.

In Duitsland wordt er schande gesproken van de actie van Nübel, die vermoedelijk een fikse schorsing kan verwachten. Toch krijgt de talentvolle doelman hier en daar ook steun van mensen die menen dat er geen opzet in het spel was. De Duitse voetbalbond heeft zich nog niet uitgesproken over de sancties voor Nübel. Gacinovic komt dit kalenderjaar niet meer in actie door de blessure.

De schade bij Mijat Gacinovic na de karatetrap was duidelijk zichtbaar.
© Instagram
De schade bij Mijat Gacinovic na de karatetrap was duidelijk zichtbaar.
Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.