Duitse Super Cup glipt Bosz door de vingers

Reacties

Bayern München heeft de ontluikende crisis beantwoord met een succes tegen Borussia Dortmund, waar trainer Peter Bosz zijn ploeg in het zicht van de haven zag stranden in de strijd om de Duitse Super Cup. Na strafschoppen stapte Bayern als winnaar van het veld (2-2).

Duitse Super Cup glipt Bosz door de vingers

Voor zowel Borussia Dortmund als Bayern München was de strijd om de Duitse Super Cup een ideale kans om het zuur van een teleurstellende voorbereiding weg te spoelen. Beide clubs hadden immers in de aanloop naar de seizoenouverture allerminst overtuigd in de oefenduels.

'Dortmund en ook Bayern zijn nog niet waar ze willen zijn', zei Bosz dan ook vooraf. In het eerste kwartier werd dat bevestigd. In de twaalfde minuut profiteerde Christian Pulisic dankbaar en koel van een flater van Javi Martínez, die daarmee de kwetsbaarheid van de Beierse defensie andermaal onderstreepte.

Enkele minuten later werd aan de andere kant duidelijk dat de tactiek van Bosz ook nog allerminst waterdicht is. Terwijl Dortmund druk zette, zag Bayern-middenvelder Sebastian Rudy de ruimte om de aan de aandacht ontsnapte Joshua Kimmich op rechts weg te sturen, al dan niet in buitenspelpositie. Na diens voorzet was het een koud kunstje voor Robert Lewandowski om de 1-1 te maken.

Tegenover de huidige defensieve kwetsbaarheid staat de potentiële grote aanvalskracht van beide ploegen. In het Signal Iduna Park bleek die van Bayern ondanks het ontbreken van Arjen Robben in de eerste helft groter dan die van Borussia Dortmund, dat van geluk mocht spreken dat het zonder meer schade de rust bereikte. Onder anderen Franck Ribéry en Thomas Müller waren dicht bij een tweede Beierse treffer.

In de tweede helft had Dortmund de zaakjes achterin beter op orde, maar kon het aanvankelijk aanvallend niet genoeg brengen om de Bayern-defensie te verontrusten. Dat veranderde naarmate de wedstrijd vorderde. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde een kwartier voor het einde voor de ontlading in Dortmund. De Gabonese goalgetter bezorgde na een counter met een slim wippertje BVB een voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Genoeg was het niet voor de Super Cup. In de 88ste minuut glipte dat succes Dortmund door de vingers. Na een kopbal van Niklas Süle op de lat volgde een scrimmage, waarbij de bal uiteindelijk via de arm van doelman Roman Bürki in het BVB-doel ging. Na overleg met video-arbiter, die voor het eerst werd ingezet in Duitsland, volgde het groene licht voor de Bayern-gelijkmaker.

Penalty's moesten de beslissing brengen in het duel der Duitse grootmachten. In de serie zorgde Sven Ulreich dat Bosz en zijn ploeg als verliezers van het veld gingen. De Bayern-goalie stopte de inzetten van Sebastian Rode en Marc Bartra, waar zijn collega Bürki alleen die van Kimmich stopte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.