Duitse sensatie Pozder bezorgt Den Bosch nu ook derbywinst

FC Den Bosch heeft in de persoon van Denis Pozder een nieuwe held. De Duitser vertolkte nu de hoofdrol in de Brabantse derby tegen rivaal FC Oss (4-2).

Het eerste kwart van de wedstrijd bevatte werkelijk alle ingrediënten die je in een derby hoopt te verwachten. Pozder (foto) versierde een penalty die werd benut door Furghill Zeldenrust, waarna de spits zelf binnen twintig minuten ook nog twee keer scoorde (2-0 en 3-2). Tussendoor was FC Oss via Felitciano Zschusschen en Fatih Kamaci (strafschop) teruggekomen in de wedstrijd, maar kreeg het een flinke tegenvaller te verwerken toen keeper Nick Hengelman na een fout op Pozder zijn tweede geel kreeg.

De thuisclub had heel wat kansen om in overtal de marge uit te bouwen, maar kreeg via ex-speler Istvan Bakx (onderkant lat) bijna de gelijkmaker tegen. Maarten Boddaert maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde tegen de nummer laatst in de Jupiler League. Pozder, die ook al trefzeker was tijdens de bekeroverwinning op Almere City FC (0-3) en de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2) kreeg in de slotfase een publiekswissel. FC Den Bosch stijgt door deze spectaculaire zege naar plek negen.