Duitse media zien Blind niet overtuigen bij basisdebuut en stippen pijnpunt aan

Reacties

Daley Blind kreeg zaterdagmiddag tegen Borussia Mönchengladbach voor het eerst een basisplaats bij Bayern München. Duitse media vonden de voormalig Ajacied bepaald niet overtuigend in de defensie bij Der Rekordmeister.

Duitse media zien Blind niet overtuigen bij basisdebuut en stippen pijnpunt aan
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Blind viel na zijn overstap naar Bayern in tegen FSV Mainz 05, VfL Wolfsburg en VfL Bochum en kreeg tegen Mönchengladbach het vertrouwen van trainer Julian Nagelsmann. In het Borussia-Park begonnen onder anderen Leroy Sané, Jamal Musiala en Matthijs de Ligt op de bank na de midweekse Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain.

Blind begon links in een centrale driemansdefensie. Het originele strijdplan van Nagelsmann kon al vroeg de prullenbak in door een vroege rode kaart voor Dayot Upamecano, waarover de Bayern-coach woedend was. De koploper in de Bundesliga ging vervolgens met tien man met 3-2 onderuit.

Tekortkoming
Blind stond de hele wedstrijd op het veld, maar kreeg in Duitse media kritiek op zijn optreden. 'Hij startte solide, maar hij speelde in de tweede helft een negatieve hoofdrol bij het tweede en derde doelpunt van Mönchengladbach', bericht TZ. Blind wordt door de tabloid beoordeeld met een 5. In Duitsland worden beoordelingen gemaakt op basis van 1 (zeer goed) tot 6 (slecht).

Abendzeitung München constateerde dat Blind niet was opgewassen tegen de snelheid van de aanvallers van Mönchengladbach. 'De januari-aanwinst mocht na drie invalbeurten dit keer vanaf het begin spelen. De routinier voerde zijn taken naar behoren uit, maar miste overduidelijk snelheid in de één op één-duels. De tegengoals in de tweede helft vielen aan zijn linkerkant', aldus de krant, die Blind een 4 (voldoende) gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.