Duitse media slaan alarm en begrijpen niks van keuzes 'inconsequente' Flick

Reacties

Een jaar voor het EK in eigen land staat Duitsland er niet bepaald goed voor. Dat is de conclusie die Duitse media trekken na het oefenduel met Oekraïne (3-3). De ploeg van bondscoach Hansi Flick sleepte in de slotfase nog een gelijkspel uit het vuur, maar die voelde als een nederlaag.

Duitse media slaan alarm en begrijpen niks van keuzes 'inconsequente' Flick
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
3 - 3
Oekraïne
Oekraïne

Dat schrijft Bild althans in een commentaar. 'Kunnen we het EK misschien uitstellen tot 2028, lieve UEFA...?' De boulevardkrant spreekt van een crisis, vindt de keuzes van Flick onbegrijpelijk en inconsequent en ziet na het dramatisch verlopen WK in Qatar nog geen enkele verbetering. Dat Flick ervoor koos om met Kai Havertz, Jamal Musiala en Floran Wirtz de drie grootste talenten op de bank te zetten, stuit eveneens op onbegrip.

Dat Niklas Süle door Flick openlijk werd afgebrand, gaat er bij Duitse media eveneens niet in nu Nico Schlotterbeck en Matthias Ginter maandag een onzekere indruk maakten tegen Oekraïne. En dat Leon Goretzka, David Raum en Leroy Sané ondanks hun bedenkelijke vorm van de laatste weken wel een basisplaats kregen, vindt Bild inconsequent. Ook tv-zender Sport1 noemt de huidige staat van Die Mannschaft alarmerend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Duitsland opnieuw drie tegengoals kreeg en maar drie van zijn laatste negen duels won, zorgt bij Flick echter niet voor paniek. 'We hebben een plan en daar zullen we mee doorgaan', zei de bondscoach, die experimenteerde met een systeem met drie verdedigers. 'Ik denk niet dat we te veel vragen van het team. Vandaag klopte het op sommige momenten niet, we maken een paar individuele fouten die we niet mogen maken.'

Waar de tijd in de ogen van de Duitse media al begint te dringen, benadrukt Flick dat zijn ploeg verder moet gaan met het inslijpen van de automatismen. 'Daar moeten we tijdens de wedstrijden en de trainingen aan werken. De dingen die we niet goed hebben gedaan, moeten we duidelijk benoemen. We zijn aan een proces begonnen. Met deze fouten moeten we in de komende duels afrekenen, we moeten meedogenlozer verdedigen.'

Vr 16 jun. 2023

Di 20 jun. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.