Duitse bondscoach Flick heeft slecht nieuws voor Götze

Reacties

Mario Götze lijkt voorlopig niet op een uitnodiging van Die Mannschaft te hoeven rekenen. Bondscoach Hansi Flick zegt dat er sprake is van een overdadig aanbod op zijn positie.

Duitse bondscoach Flick heeft slecht nieuws voor Götze
© Pro Shots

Götze was net achttien toen hij debuteerde voor de Duitse nationale ploeg. Flick was toen nog assistent-bondscoach onder Joachim Löw. Sindsdien speelde hij liefst 63 interlands, maar de laatste dateert alweer van 2017. In een uitgebreid interview met VI gaf Götze onlangs aan een rentree bij Die Mannschaft nog niet uit zijn hoofd te hebben gezet.

'Ik focus me op PSV en mijn prestaties hier, want dat zijn de enige zaken waar ik invloed op heb. Maar ik ken Hansi al heel lang. Sinds mijn debuut hebben we contact. Hij heeft me laatst gebeld voor het bekendmaken van de selectie, we hebben gepraat en hij heeft me wat zaken uitgelegd', vertelde de inmiddels 29-jarige spelmaker van de Eindhovenaren.

Zijn prima seizoenstart bij PSV leverde ook deze interlandperiode echter geen oproep op. Flick geeft er bij Kicker uitleg over. 'Mario heeft kwaliteiten waar je ze nodig hebt: in het laatste derde gedeelte van het veld. Maar op zijn positie is de kwaliteit bij ons gewoon erg hoog. Ik heb hier bijna een overaanbod op zijn positie', aldus de bondscoach.

Flick kan in zijn huidige selectie beschikken over Thomas Müller en Kai Havertz als aanvallende middenvelder, terwijl ook Marco Reus, Jamal Musiala en Florian Wirtz misschien wel het best tot hun recht komen op die plek. Duitsland vervolgt de WK-kwalificatie komende week met wedstrijden tegen Roemenië en Noord-Macedonië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.