'Duitse bond wil aflopende contract van Nagelsmann nog voor EK verlengen'

Reacties

De Duitse voetbalbond is voornemens om het contract van Julian Nagelsmann nog voor het begin van het EK te verlengen, zo melden Duitse media donderdagochtend. De DFB zou al samen met de Duitse bondscoach over plannen nadenken voor de komende WK-kwalificatiereeks.

'Duitse bond wil aflopende contract van Nagelsmann nog voor EK verlengen'
© Pro Shots

Nagelsmann werd in september 2023 benoemd als bondscoach van Duitsland. De voormalig trainer van RB Leipzig en Bayern München volgde Hansi Flick op in aanloop naar de groepsfase van het EK dat komende zomer in eigen land wordt gehouden. Het contract van Nagelsmann verloopt in de zomer van het 2024, maar daar wil de Duitse bond nu al verandering in brengen.

Volgens Kicker zijn sportdirecteurs Andreas Rettig en Rudi Völler voornemens om Nagelsmann langdurig te binden. Voor hoe lang dit gaat zijn is onbekend, maar de Duitse bond zou samen met de bondscoach naar het WK in 2026 in Mexico, Canada en de VS willen.

Mochten de Duitse bond en Nagelsmann een overeenstemming bereiken, dan is dat een flinke streep door de rekening van vele Europese topclubs die in trainersnood zitten. Nagelsmann werd al vaker in verband gebracht met een terugkeer naar  Bayern München. Ook Liverpool en Barcelona, die vanaf komende zomer zonder trainer zitten door het vertrek van Jürgen Klopp en Xavi, werden al aan de Duitser gelinkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.